EU Öko Rechtsvorschriften, Demeter International, zijn de eerste twee leuzen bovenaan het bio- certificaat dat het FIBL ons toegestuurd heeft. Een hele opsomming met namen van keurstandaarden in het biologische landschap waarbij het middel Masecol inmiddels toegepast mag worden.
Recentelijk, lees begin april, hebben wij de goedkeur mogen ontvangen dat Masecol officieel is goedgekeurd voor de toepassing binnen de biologische landbouw!
Wij waren enorm blij dat het gelukt is om Masecol op de FIBL-lijst te krijgen in Duitsland.

Er wordt hier gesproken van Masecol en niet van Mascol, hoe zit dat precies?
Voor onze Nederlandse klanten is het Mascol, maar in het internationale spreken wij van Masecol.
Bij menig boer in binnen en buitenland is het inmiddels een bekend en toegepast product. Hetzij voor zieke/koortsige koeien, of voor koeien met uierontstekingen van verschillende aard. Ook zijn er diverse neventoepassingen uit de praktijkervaringen gebleken, zoals het verlagen van hoge celgetallen(“miljonairs”) en het droogzetten van koeien. Al met als zijn er een legio aan mogelijkheden waarbij Mascol/Masecol ingezet kan worden.

Het gros van de toepassingen vindt tot dusver plaats in de melkveehouderijen, maar men moet niet vergeten dat Mascol/Masecol eveneens toe te passen is bij andere dieren zoals; schapen, geiten, paarden, etc.

Meer weten over Mascol/Masecol? Vraag ernaar bij uw adviseur, of bestel hier via onze website.