Zoals bij u bekend zal zijn, lopen wij al enkele tijd mee in onder andere het PIB en het DHI in Polen. Hierbij zetten wij ons in voor een duurzame landbouw waarbij de bodemgezondheid en de optimalisatie daarvan centraal staat.
Om dit uit te dragen en onder de aandacht te brengen bij de Poolse boeren en bedrijven die ermee samenwerken, zijn wij op beurzen present. Zo ook begin maart, in Kielce. Op zo’n 50 km van Krakau van 8 tot en met 10 maart vond de AgroTech plaats.

Een prachtig georganiseerde en gevarieerde beurs, maar wel een gespannen sfeer binnen de sector. De minister van landbouw zou de beurs openen, maar er waren sinds een kleine week op dat moment ook protesten van Poolse boeren i.v.m. het importeren en doorvoeren van goedkopere Oekraïense landbouwproducten. Dit gaf nogal frictie…
Dus gedurende de beurs waren er overal politieauto’s langs de kant te vinden, echter was de sfeer onder de bezoekers, de boeren en de mensen buiten de poort heel gemoedelijk.

Een mooie beurs, goede constructieve gesprekken gehad en interessante connecties zijn hieruit voortgekomen.

In het verlengde van deze beurs loopt het project door, er is inmiddels een nieuwe locatie in Polen aangesloten waar de projectgroep de grond met zijn/haar techniek mag bewerken. Zodra hier meer over te melden is, merkt u dat via onze nieuwsbrief of onze sociale kanalen.