Onze innovatie NitriSet® is letterlijk en figuurlijk al op een podium geweest! Naar aanleiding van de lancering van dit nieuwe product en de uitwerking die het op de digestaat heeft, waren wij uitgekozen om NitriSet® tijdens de IBBK Biogaskonferenz te Schwäbisch Hall te presenteren.

De reis voor de Duitssprekende noorderlingen was een kleine dag, een slordige 7 uren. Dus een dag van tevoren zijn 2 van onze collega’s naar deze prachtige oude regio afgereisd, mede om daar op de ‘Fachausstellung’, vakbeurs, een kleine stand op te kunnen bouwen.

Op de 7e en de 8e november was de conferentie zelf. Vanuit heel Duitsland, maar ook uit Zwitserland en Nederland was men aanwezig om de eigen visies te delen en de visies van anderen te absorberen. Eventueel kon men de 3e dag nog mee op excursie.
Opmerkelijk was de bestaande visie met een, naar ons idee, gebrek aan het kijken naar hoe de staat van de bodem is na toepassing van digestaat. Buiten de opmerkelijke uitspraak dat dit positieve invloed zou hebben op de humusopbouw om…

Vanuit ons eigen standpunt hebben wij een presentatie gehouden. Een samenkomst van de theorie en onderzoeken en de ervaringen uit de praktijk met de bijbehorende ontwikkelingen en gevolgen die wij tot dusver gezien hebben. De zieke en verzurende bodem, maar ook de uitspoelingsproblematiek en de cyclus waarin de ziektes steeds meer grip krijgen, stonden hierin centraal. Onze kritische visie ten opzichte van de huidige staat van functioneren, deed aan het begin wel wat mensen bedenkelijk kijken. Echter naarmate de presentatie vorderde, veranderden deze blikken ook instemmend en het ‘owja-zo’ en knikkende hoofden gaven aan, dat het toch wel herkenbare gevallen waren.

Al met al een geslaagde conferentie waarbij wij interessante bruggen hebben geslagen en contacten hebben gelegd.

Wilt u meer weten over NitriSet®? Of wilt NitriSet® bestellen?
Neem dan contact met ons op via deze link!