Met de kringloopwijzer in aantocht worden er in het land door diverse studieclubs avonden en dagen georganiseerd om per 1 januari 2015 goed beslagen ten ijs te komen. Eén van de belangrijkste onderwerpen is: ”hoe dicht ik de gaten in de kringloop”. De kringloopwijzer stelt namelijk dat je een “goede” boer bent als je efficiënt om gaat met je mest en mineralen. De boer wordt beloond met eenhogere opbrengst en minder kosten.

Behalve dat je, door het gebruik van de kringloopwijzer, voldoet aan de nieuwe normen heeft het voor de boer natuurlijk ook voordelen. Als boer maak je namelijk een efficiëntie slag waardoor je bedrijfskosten omlaag gaan.

AgriMestMix is een waardevolle aanvulling in deze kringloop. AgriMestMix zorgt er namelijk voor dat er minder Ammoniak (NH3)*, Methaan (CH4) en lachgas (N2O) emissie is in de stal.** Aangezien NH3 een vorm van stikstof (N) is kun je alleen daarom al vaststellen dat je meer N ter beschikking zult hebben dan zonder het gebruik van AgriMestMix. Dit wordt bevestigd door een onderzoek van WUR uit 2006. Minder emissieverliezen op stalniveau en tijdens het uitrijden zorgt voor een beter resultaat in de bedrijfsvoering.

Mocht er behoefte zijn aan een gedetailleerde uitleg over op welke manier AgriMestMix nog meer helpt in een goede bedrijfsvoering, bel gerust om een afspraak te maken.

* Onderzoek: Van Hall (2007)

**Onderzoek: Bureau Blauw (2013)