Rinze-JoustraRinze Joustra begon ruim vijf jaar geleden met het doorontwikkelen van de processen en samenstellingen in AgriMestMix. De gedachte dat er voldoende lucht in de bodem moet zitten zorgde ervoor dat hij alle afzonderlijke delen in de mest ging onderzoeken. Conclusie: aerobe micro-processen in de bodem bevorderen de beworteling.
Mede daardoor heeft het product een aantoonbaar betere stikstofwerking en een blijvend positief effect op de hoeveelheid energie die beschikbaar is voor het bodemleven, zo stelt Joustra.

DIRECT ZICHTBAAR RESULTAAT
Joustra lijkt met zijn AgriMestMix het ‘Ei van Columbus’ te hebben ontdekt, maar zijn er dan helemaal geen nadelen? “Ik kan geen nadelen verzinnen”, aldus Joustra. “Er is niet voor niets veel interesse in het product. Ook vanuit landen als Denemarken en Canada stromen de bestelling binnen.” Joustra heeft wel een verklaring voor het plotselinge succes van dit RinAgro-product: “Het is een relatief goedkope toepassing, toegankelijk voor vrijwel elke akkerbouwer; groot of klein. En het levert direct zichtbaar resultaat op. Akkerbouwers kunnen door dit product te gebruiken geld verdienen. Door behandelde mest aan te voeren of door in hun mestopslag de mest te behandelen. De mest is homogener, voorspelbaar en dus meer geld waard. Samengevat werkt het middel productie verhogend, kostenbesparend en kan het zelfs zorgen voor meer financiële armslag.”

Lees hier de gehele artikel (I01-012-IO-Rinagro-v4)