Hinrich Ufkes, geboren in 1968 in de gemeente Großefehn in Oost-Friesland, begon zijn loopbaan in 1985 met een leerlingplaats als landbouwer, gevolgd door een afsluitende vakopleiding tot erkend landbouwer in Aurich. Hij werkte als bedrijfshulp in verschillende bedrijven, maar uiteindelijk brachten gezinsuitbreiding en een huwelijk hem naar de bouwsector, waar hij meer geld kon verdienen. Na een succesvolle omscholing tot metselaar werkte hij meerdere jaren in dit vakgebied, tot hij uiteindelijk zelfstandig werd in de bouw en montage van carports, terrasoverkappingen, enzovoort.

Na enkele jaren haalde zijn verleden in de landbouw hem weer in en werkte hij in de buitendienst en administratie bij een bedrijf in Wittmund, waar hij de afdelingen veescheermessen, betonruwen en betonslijpen leidde. Sinds 2021 heeft hij verschillende regionale landbouwbeurzen in Duitsland georganiseerd, waaronder de succesvolle beurs in Aurich/Tannenhausen.

Wij als Rinagro zijn dan ook verheugd dat we Hinrich vanaf 1 maart van dit jaar hebben kunnen verwelkomen als technisch adviseur voor onze producten in Noordwest-Duitsland.