Elk jaar staat de laatste donderdag van september in het teken van de Agrarische Schouw te Joure. Voor zo ongeveer alle in de agrarische sector werkzame Friese ondernemingen is dit vaste prik. Het zij als bezoeker dan wel als standhouder. Een gezellig informeel samenzijn, waarbij gesprekken over de spreekwoordelijke koetjes en kalfjes kunnen gaan, maar ook de wet- en regelgeving of duurzaamheidsideeën kunnen het gesprek van de dag zijn.

Een vast onderdeel van deze grote happening inclusief paardenmarkt, is een actueel thema dat op voorhand door de organisatie met de standhouders wordt gecommuniceerd. Het doel hiervan is het uitlokken van de creativiteit van de standhouders, om hun stands in thema vorm te geven. Een leuke uitdaging met een gemoedelijk competitieonderdeel erin. Echter, het doel is natuurlijk om die felbegeerde prijs voor de stand die zich het scherpst op het thema heeft ingezet, in de wacht te slepen. Dit jaar was het door de organisatie opgestelde thema innovaties rondom stikstof.

Op onze stand kon u met betrekking tot het thema de volgende zaken o.a. vinden: een koe incl. handelsdekje, stikstof blijft immers koehandel; een stikstofballon met een waarde van 25 miljard (‘politiek speelgeld’).

Het eindresultaat… Na jaren een 2e of 3e plek te hebben bemachtigd, werd het nu tijd dat ook de naam van Rinagro Smart Farming op de naamplaquette van de Zilveren Pieper kwam te staan.