De producten Bio-Optimaal 5 en MASCOL welke Rinagro in het assortiment heeft, worden ingezet bij kalverdiarree en met succes. Bio-Optimaal 5 wordt na de geboorte van het kalf de eerste 3 dagen door de biest/melk gedaan. Dit product stimuleert het herstel van de slijmlaag en de darmwand waardoor de membraamwerking van de darmen (verstopping darmen, verdwijnen slijmlaag) weer optimaal wordt en de spijsvertering dus weer volledig in balans.

Hierdoor krijgt het lichaam de mogelijkheid de nodige voedingsstoffen, inclusief vitaminen en mineralen, op te nemen. Het lichaam gaat weer functioneren zoals het eigenlijk hoort te doen.

Hiernaast zijn we er per toeval achter gekomen dat MASCOL wat normaal ingezet wordt bij Mastitis ook werkt tegen diarree.

Een melkveehouder die MASCOL gebruikte en de gebruiksaanwijzing had gelezen dacht als het werkt op mastitis moet het ook werken bij diarree.

MASCOL stimuleert het lichaamseigen afweersysteem van het dier waardoor een mogelijke ontsteking wordt onderdrukt. (Activeert een lichaamseigen afweer door de verandering van een zuurstofarme/anaerobe omgeving naar een zuurstofrijke/aërobe omgeving).

Op dit bedrijf was crypto diarree het probleem. Een groot deel van de kalveren had voldoende aan een start behandeling met Bio-Optimaal 5.

Kalveren die een verminderde eetlust lieten zien kregen 20ml MASCOL oraal toegediend.

Binnen een paar uur zagen we het kalf weer actiever worden en de eetlust nam weer toe. Ook de mest werd weer mooi.

Wat heel belangrijk bij deze behandeling is, dat als er ook maar enige twijfel is over de conditie verminderde of geen eetlust meer, van het kalf gelijk de behandeling met MASCOL starten en niet eerst nog afwachten.

Een groot aantal bedrijven passen deze behandelingen nu met tevredenheid toe.