Rinagro zal de komende 4 jaar het Hunger Project gaan sponsoren om te helpen een einde te maken aan chronische honger. The Hunger project zet zich in om hieraan een einde te maken. Naast een bijdrage is Rinagro ook onderdeel van een groep investeerders die zich in zet voor het einde van honger in het West-Afrikaanse land Benin, genaamd Katakle.
Op dit moment leven er nog steeds 805 miljoen mensen met honger. Te veel, want er wordt geproduceerd voor 12 miljard mensen (!). The Hunger project gelooft dat deze generatie een einde kan maken aan honger doordat er een zienswijze is dat er geen miljoenen mensen te voeden zijn, maar miljonen ondernemende en veerkrachtige mensen. Zo zijn er 400 000 lokale vrijwilligers die hun dorpsgenoten trainen op het gebied van hiv/aids, microkredieten, vrouwelijk leiderschap, alfabetisering en gezondheid.
Katakle
Katalke Katakle is de naam van een groep, die zich inzet voor het einde van honger in het West-Afrikaanse land Benin. In 2008 werd Katakle opgericht door The Hunger Project samen met NPM Capital en Carel van Bemmelen. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot circa zestig leden – zowel bedrijven als particulieren en stichtingen.
Katakle wil in tien jaar tijd tenminste 10 % van de plattelandsbevolking in Benin duurzaam hongervrij maken, door te focussen op ondernemerschap en zelfredzaamheid. Deze doelstelling komt voort uit de marketingtheorie van Malcolm Gladwells’ tipping point. Deze stelt dat je verandering bereikt door die eerst bij een kleine kritische massa te realiseren, waarna de rest vanzelf en op eigen tempo volgt.
The Hunger Project Benin rapporteert de voortgang op vastgestelde indicatoren – de zogenaamde Key Performance Indicators (KPI’s) – op het gebied van microfinanciering, voedselzekerheid, gezondheidszorg en onderwijs. De cijfers hebben betrekking op de epicentra in Benin en de daarbij aangesloten dorpen.
Rinagro B.V. heeft deelgenomen aan de investeerdersreis naar Benin om lokale ondernemers te kunnen ondersteunen
Rinagro heeft, samen, met 10-15 andere investeerders, de reis naar Benin gemaakt. Rinze Joustra hoopte met zijn ervaring en kennis in het ondernemen een bijdrage te kunnen leveren aan de lokale gemeenschap. ‘’Daarnaast kunnen we met alle kennis, in het specifiek op het gebied van mestbewerking en het bodemleven, een bedrage leveren aan de lokale agrarische sector. Dit kan een eerste stap zijn in meer voedsel productie’’, aldus Rinze Joustra. Uiteindelijk was deze een reis een erg leerzaam. ”Niet alleen in Nederlands speelt bodemvruchtbaarheid een grote rol, ook in Benin is het jaar van de bodem. We hebben gekeken naar verschillende interessante projecten, hierbij hebben we ook AgriMestMix achtergelaten. Hopelijk kan dat een bijdrage leveren in een hoger rendement op het land.”
Voor meer informatie: http://thehungerproject.nl/
Bron: http://thehungerproject.nl/